Op zomerkamp Engels leren?

Gepost op: 12 mei 2017

Waar?

Op verschillende zomerkampen wordt Engels in een vrije sfeer onderwezen. Deze worden ook wel taalkampen genoemd. Wil je bijvoorbeeld beter Engels leren voor je opkomende studie of omdat je naar het buitenland wilt vertrekken? Dan kun je deze zomerkampen ook in het buitenland volgen. Zo biedt Vinea 'taalkampen' aan, bijvoorbeeld: in Canterbury Engels leren en 'ondergedompeld' worden in de Engelse cultuur. Dit doen zij door London te bezoeken. Er zijn talloze van deze taalkampen, die doorgaans in bekende Engelse steden plaatsvinden. Maar in Nederland zijn ze natuurlijk ook. In Eerbeek worden naast de Engelse taalles (let op of het gegeven wordt door gecertificeerde docenten) veel activiteiten georganiseerd. Samen een dagje uit of samen sporten: dat is wat een zomerkamp een zomerkamp maakt. 


Voor hoelang?

Van 3 weken tot 12 weken: het kan wat schelen in de kosten. Maar hoe goed wil je Engels leren? Menig leerling zal beamen dat hoelang hoe beter. Dompel je fulltime onder in de Engelse taal en je ontwikkeling zal een vogelvlucht nemen. Dat is waarom een zomerkamp in Engeland de voorkeur heeft boven een zomerkamp in Nederland. 


Hoe duur is een zomerkamp Engels?

Zomerkamp engels leren is een fulltime aangelegenheid waarbij je wekenlang ergens vertoeft. De prijzen hiervoor zijn vanaf (let wel, dit zijn voorbeeld prijzen) 595 euro voor 7 dagen in Engeland zelf. Dit zijn 6 nachten. Voor 8 dagen betaalt u 945 euro, maar dit komt omdat dit een voorbeeldprijs is van een zomerkamp in Canterbury. Let op wanneer de zomerkampen plaatsvinden! Deelnemers krijgen zakgeld en hebben de mogelijkheid om mee te doen aan andere activiteiten die niet specifiek op het programma vermeldt zijn. Het hebben van een reisverzekering is in het geval van een kamp in het buitenland bij de organisatie verplicht. 


Engels zomerkamp in Nederland

Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, zodat je altijd bij leeftijdsgenoten terecht komt. Zo biedt Summercamp (Engels voor bengels) zomerkamp Engels aan voor kinderen. Doorgaans wordt er élke dag Engelse les gegeven en staan er andere zomerse activiteiten op het programma. Samen uiteten, High tea, muurklimmen of een bezoek aan de bioscoop. Bij veel organisatie zijn open dagen ter informatie beschikbaar. Groepen van 5-8 jaar, 8-10 jaar, 10-13 jaar en 13-16 jaar zijn bijvoorbeeld beschikbaar. Hoe groot zijn de groepen en hoeveel aandacht krijgen de leerlingen? Daar kunnen de organisaties naar je keuze op antwoorden. Daarom is het ook handig en interessant om naar een open dag te gaan. Ook kun je dan een gevoel krijgen van het soort mensen die op het kamp gaan. 

Delen

Recente artikelenArchief